My Cute Friend (Kengkawan)

Sunday, March 15, 2015

Pangkor Laut Resort yang sangat best

Pangkor Laut xsama dengan Pulau Pangkor ye..

Bila aku ckp dgn member nak g honeymoon kat Pangkor Laut diorg cakap Pangkor x best.. 
Hmm.. i cakap Pangkor Laut..bukan Pulau Pangkor.. xsama lorr..
Pulau Pangkor tu i da p da thn 2010 xsilap.. percutian keluarga sesuai tp honeymoon i rasa xbest. 
ni pendapat i k..xsama dgn org lain..

Pangkor Laut Resort ni private island yg kecik..tgk tu lam peta


Ok..sape nak g Pangkor Laut..i share la bajet n pengalaman i kat sana k..

Bajet:
Pakej Resident Room Garden Villa King
 (Breakfast + Lunch + Dinner + Spa Package for 2 person) = RM2700++
Parking kt Marina Island Pangkor (mmg korg kena naik bot kat sini .xde tempat lain)= RM30 utk 3 hari
Tol : RM60
Minyak : 150
Shopping : RM200++ (ni aku shopping kat jeti Lumut tu je..yg nak g Pulau Pangkor tu)

If korg x ambk spa package.. dlm RM1700++ macam tu




Day 1 Pangkor Laut Resort :)

Cek In kat Marina Island Pangkor ni..diorg akan ambk beg uolz n masuk kan lam bot..kita berlenggang je.. Tuala basah n air sejuk tu mmg wajib la kan utk hotel 5 star mcm ni  bg bila korg sampai sana..so sementara tggu bot minum la air cejuk..

Oh ya..diorg akan tanya uolz nnt kat sana nk shopping or pape pki cash or credit card? kitorg ckp credit card. So dia cas kat kad credit kitorg awal2 RM300.. tp dia ckp if uolz x shopping ape2..RM300 tu akan di return balik..dont worry.. mmg diorg return sbb aku shopping kat SPA RM40 je..bli minyak serapi..heheh

Sebelum naik bot diorg akn ambk pic utk anta kat staff diorg kat Pangkor Laut Resort tu so nnt diorg senang nak cam korg..sesampai je si Shahril yg sambut ktorg ..hi miss Nurul..welcom tu Pangkor Laut.. Terbaik la service diorg!




Haa.. ni pic kitorg nak sampai da ..da nampak da rumah "terapung" diorg tu


Sampai di Pangkor Laut Resort

Sampai je kat sana Si Shahril ni sambut kitorg..dpt g air yg sedap n tuala basah yg cejuk..huhu..then dia explain la cemana nk g tempat2 kat situ. Dia kata dont worry shutter mmg sentiasa ada utk g semua tempat. Tggu je kat station. (Ala2 bus stop k station diorg) Baik budak ni.. Pastu Edy manager Spa Village ni plak jumpa kitorg n tanya kitorg nak wat treatment ape n set appoitment pukul berapa sume.. mmg terbaik la servis diorg..

Ni lobi diorg.. ni pic last day sebenarnya..aku lupa nk ambk ms dtg..excited + lapar..hahha




K..then Shahril tanya nk lunch ke nak masuk bilik dulu sbb bilik da ready..Da pukul 2 ptg so kitorg pilih lunch..sbb isn nnt nk blk pagi xnk lunch kat sini..hehehe

Ok ni menu tempat kitorg lunch ms tu..gedebak gedebuk..sign bill RM200++ nasib baik da masuk pakej uolz..tp mkn mmg best.

Lunch Pakej for Resident 

2 main course n 2 desert only..
cold water complimentary..
Nak order jus n lain2 kna bayar k..

Lunch di Rayal Bay Beach Club..
Kitorg bg 4 bintang from 5
Makanan best + layanan pun best



Mkn seblah swimming pool n depan laut..sgt cantik..



Cik isteri pilih yg plg mahal..hahhaha Lemon Lime Shrimp

En husben pilih mee signature tempat ni.. Royal Bay Fried Noodle
Mmm..best..byk daging

Desert cik isteri..huaaaa..giler best ooo puding dia.. Vanila Panna Cotta

Ni desert en suami..Apple n Blueberry Crumble..sedap giler..


Mmg byk ke bunga2 segar kat sini..


 Ok..jom kita balik bilik...hehehe xsabar kitorg nak tgk bilik pas lunch tu..g kat receptionist kaunter ambik kunci.. korg xjalan sendiri..diorg eskot.. (betul ke aku eja ni.) well service mmg terbaik..hehehe



No comments:

Post a Comment