My Cute Friend (Kengkawan)

Sunday, March 22, 2015

Shaklee Murah dengan SariAndMe

Affordable price for Shaklee product

Cerita percutian xsempat nak sambung lg..nanti ye..ten q..

Shaklee product..as per below..Nak lebih murah lg boleh jd ahli.. wassap/msg me for order or nak jadi ahli k.. 
019-2155772 (NO CALL PLEASE)


Wednesday, March 18, 2015

Spa Village - Pangkor Laut Resort

Spa Village - Pangkor Laut Resort
Day 2

HUaa..pengalaman paling best kat SPA Village ni..hadoii..aku ske sgt.

Package SPA cik isteri + en suami = RM780 (xmasuk tax..kitorg add ms dlm pakej so free for tax payment)
kami ambik pakej ni awal2 masa nk book resort ni..book awal lg jimat.

Sbb kalau korg baru nak book masa kat sana nnt harga dicampur dgn tax n service charges.
oh ye lupa ms cek in dekat Marina tu dia bg voucher SPA RM50 sorg.. tp aku dah kira still mahal wpn da guna voucher ni..so nsb baik kitorg add pakej ni ms booking. hehe :)

Add pakej Spa ni..

Pastu dia akn mntk korg tarikh bila n utk berapa org..
Masa awal2 tiba kat lobi Pangkor Laut ni Edy si manager SPA ni yg explain detail kat kitorg tentang ape pakej yg kitorg boleh pilih utk price tu..
i siap ckp kat si Edy ni "make sure only men will treat my husben k" si Edy ni gelak n say.."sure mem"
hahaha.. dia ni from Bali..peramah...

Pakej pilihan cik isteri : 
Malay Treatment
RAWATAN IKAL-IKAL
(MALAY HAIR AND SCALP TREATMENT)

This therapeutic traditional Malay hair treatment has been known to be effective for hair loss, scalp irritations and migraine. A head and shoulder massage using specially brewed herbal oil begins the treatment, followed by an application of herbal paste of selected leaves such as hibiscus and betel leaves onto the scalp and hair leaving a fresh feeling of lightness.

Pakej pilihan En suami:
Chinese Treatment
JIN PAO SHOU JIAO
(HERBAL HAND AND FOOT SOAK)

Soaks keep the limbs smooth and flexible, improve circulation, reduce aches and pains and prevent arthritis. Among the herbs used are cinnamon twigs and angelica roots, which can promote circulation, remove excess dampness and 'wind' in the body.

Uolz boleh refer rates SPA kat sini :

Detail Spa kat sini :

Ada treatment Chinese, Malay, India, Western, Japan n ape g tah aku pun x hingat. best kn SPA ni? klu pegi Pangkor Laut ni sila pegi SPA dia..sbb SPA diorg ni menang byk sgt award..so sila cuba..umpama g Paris x tgk menara Eiffle tu..klu x g SPa dia ni..hahahha..ada blogger lain punya ayat ni..

Ok enjoy pic lobi SPA..cantik sgt..






Menunggu seketika sambil minum jus halia lemon n lap muka dgn tuala basah yg sejuk..

Bath House Experience - Spa Village

For me n my husben, enjoy bath kat kawasan msg2..laki n pempuan xsama..so lega la sket sbb dlm tu kna berkemban..hahaha..

Sebelum enjoy mandi tu..kitorg diberi urutan kaki..best..dont worry diorg ada saf laki n layan laki korg..hahaha

Memula diorg rendam kaki kita dlm mangkuk putih tu..pastu diorg urut n ketuk pki ada alat tu..sedap.. baik utk peredaran darah katanya..en husben dok blah kanan i dok blah kiri,..masa ni xberkemban g msg2..

Ok..kitorg kna bukak bj n berkemban..ni cilik persalinan perempuan..

Ni locker diorg..simpan sume bj n beg dlm ni..pastu diorg pinkan kunci tu kat kain kita yg berkemban tu..hahahah..diorg yg tolong ikatkn kain tu..dun worry..xterlucut..kahkah 

Malay Bath - Bath House Experience 1

Korg mandi la dlm ni around 10 minit camtu..syok sgt..kna lalui ke empat2 pasu tu sbb diorg letak bhn lain2 katanya..



Oh ye..sebelum mandi korg akan di minta untuk ambik satu duit syiling n campak lam telaga tu sambil wat wish..hahahaha..ngarut je..aku campak je syiling tu



Pas da mandi n berendam tu korang akan naik tangga.. n dekat situ ada 4 box dekat setiap penjuru n korg akan disuruh hidu bau wangian kat empat2 penjuru tu..bau lain2..sgt relax..xde pic coz i berkemban..hahaha


Japan Bath - Bath House Experience 2

Mandi duduk sambil gunakan dayung istimewa tu k..hehehe
 Japanese Pool / Rotenburu (kolam air panas) - Bath House Experience 3
Da siap mandi duduk td berendam dlm pool air panas ni for 15 minits..syok sgt..diorg bg air teh hijau..so korg bleh enjoy sambil minum



Shanghai Scrub  - Bath House Experience 4

K..korg baring kat situ then aweq Bali ni akan scrub badan korg..pastu bilas..mandi lagi di sini..hahahha

Ha..tgk tu aweq Bali tu prepare barang2 utk Shanghai Scrub ni..

Ok pas mandi dia soh pilih 1 kain batik n is complimentary from Spa village.. Yea!!! xya bli da cenderamata from SPA ni..sbb kain batik tu ada tulis da SPA Village..nak beli mahai k kat sini. Masa pilih tu aku harap la pilih kain yg sama ngn laki aku..huuu nsb baik sama..yahoo!! sehati sejiwa sgt kitorg kn..wakakaka


Ok ..da mandi tu..aweq Bali ni aku xingat nama dia..dia bawak aku g library SPA sementara nk tunggu therapist aku sampi..nampak da en hubby pun da siap..aku pki kimono n dia bg aku towel utk tutup kepala..dia tau aku bertudung..bagus kan servis diorg..kat library ni ramai quest..n ada Jamu SPA utk mkn2 kat sini..


Ha...seblah bench tu Jamu SPa dia..aku snap from library Spa ni..

My treatment bermula..
Rawatan Ikal-Ikal

Aku xnak pilih massage or mandi2 ni sbb dalam pakej ni 4 x kot mandi..haahah.setiap kali mandi aku sabun n shampo..mandi betul2..hahhaha. Lg pun aku nk release kn sket migrain aku..katanya bagus utk rawatan migrain n kuatkan akar rambut... hasilnya sgt2 memuaskan..seminggu rambut i kilat je..hahahah n wangi pun xhilang2..

Ok..ni adalah room tempat rawatan i dilakukan..cewah..
Dia buat ape ye?
- Urut kaki, lengan, bahu, kepala
-Letak minyak serapi + peppermint oil n urut kepala,
- Letak campuran daun bunga raya + apetah aku xhingat n urut lg
-Letak pelembab n urut lg kepala smpi bahu

Tempoh semua ni 80 minit..
Kepala aku rasa berangin n ringan k..sampai aku beli minyak serapi SPA ni..RM40 botol cenonit je..tp sbb da tertawan punya pasal..aku bli..




Ok pastu aku mandi lg..bersihkan rambut..dia ckp klu xtahan bau shampoo kepala..aku xnk..aku bilas je..cuma sabun badan sbb berminyak kan dia urut2 ni..

Sinilah aku mandi..hehe

Ha..tu minyak2 yg diorg gna utk rambut aku

Laki aku punya treatment..aku xtau nk citer wpn dia dah citer..pastu pic xde plak tu..dia malas nk bwk hp..laki kan...

Tuesday, March 17, 2015

Emerald Bay - Pangkor Laut Resort

Emerald Bay - Pangkor Laut Day 2

Aha..lama br nak sambung..pas kitorg bekpes..hujan dlm pukul 9..kn a tggu sampai pukul 10 lbh baru dpt g pantai..aku xnak mandi pantai panas2 terik cam mat salleh..ooo..xnk oo...

Pantai kat sini mmg cantik..rugi x rendam lelama..
Bench2 kat situ ada letak towel siap..bila korg nak duduk diorg ni akn bentangkn korg tuala tu.. pastu bg mineral water n buah2 sepiring k..terbaik..freee...

bila dia nmpk korg g masuk laut tu dia akan letak lg satu towel utk korg p mandi nnt..hehehe
Pantai mmg best..bersih..cantik..air kaler ijau tu..xramai org aku ske..xserabut..
ikan berenang2 je..siap aku main kejar2 ngn ikan..hahhaha

Wash room/toilet kat pantai ni mmg cantik..selesa korg nak mandi...mandian n shampoo semua ada..




Da penat mandi kita tgk org lain mandi laut plak..hehehe

Lunch di Chapman Bar 
Pakej Resident :
2 dessert /appertizer
2 main course

Lunch kat pantai je sbb kat sini ada Chapman Bar.. dekat.pas mandi lapar korg jln 2 3 tapak da smpi Chapman Bar ni..hahaha
Ni appertizer... springroll (xsedap) kerabu mangga (sedap)

Cik isteri ambk set nasi dgn seafood..ada udang 2 sotong 2..kupang 2..besar2..best!!

Husben nk mkn western.. ambk burger daging cheese apetah..sedap!!

Ni depan Chapman Bar ni..nama sempena nama kapten army xsilap..



Pukul 1.30..kitorg tunggu shutter kat "bus stop" dia yg tantik..pukul 3 nk p Spa plak..heheh

Pas ni i sambung citer SPA plak k..tunggu


Sunday, March 15, 2015

Breakfast di Feast Village - Pangkor Laut Resort Day 2

Breakfast di Feast Village

Breakfast kat sini aku bg 4 bintang la drpd 5 bintang hehee

Breakfast kat sini stail buffet..best2 makanan kat sini.. paling best aku suka bubur dia..mcm2 bleh letak..
dgn Chinese pancake..n roti canai..en husben ske daging apetah.. 

Ni la "rumah kitorg" tp kitorg stay kat tingkat bawah yo..hahha


Fevret kitorg..rasa nk mkn 4 keping..Chinese Pancake..wajib ambk k..pastu seblah tu ada bubur n mee station

Hornbill pun bekpes sama..byk burung ni kat sini..heheh

Sini ada nasi lemak, ns goreng, mee goreng, bihun goreng

Jus station n buah-buahan..pilih la buah kat situ n bg diorg utk wat jus..

Aha..station roti canai n tosei..sebelah tu meat n cheese

Ni station meat n cheese

Roti canai station

Sini ada plain yogurt.. pilih la korg nk campur dgn buah or mix berries..dlm gelas comel dia letak..atas tu kueh mueh

Jus station lg... pilih la nk jus buah ape yg ada..

Cereal station..roti..n salad...