My Cute Friend (Kengkawan)

Saturday, February 28, 2015

Last Day di Cyberview Resort & Spa

Breakfast + Swimming + Posing di Cyberview Resort & Spa

Memandangkan kitorg semalam je stay kat sini, so pas subuh tu sesiap g bekpes..dlm kol 730..
bawak skali towel yg diorg sediakan utk p swimming..my hubby je yg swimming..cik isteri xnak..hahaha

Buffet bekpes di Verandah.. Verandah ni depan swimming pool utk kanak2..
sbb baru pukul 730..xramai pun..mat saleh je ada time ni..rajin la diorg bgn pagi..huhu
dlm kol 9 kitorg nak blah br ramai famly n org dtg.. hehehe...syok la ambk mknn time xramai org..cuma malas sket nak ambk pic..


Sebenarnya byk kitorg mkn..conflakes..bubur.ns lemak.. roti..yogurt..telur half cook..pastries..
biasa la service mmg terbaik...pinggan kosong je dia angkat..tp bekpes dia mmg sedap uolzzzz..
kek,pastries..kuih semua fresh...

View kat sini sgt cantik..xsangka ada kat tgh bandar Cyberjaya..



view dr beranda bilik kitorg..blakang tu small pool utk kekanak..

depan bilik kitorg

cantik kan view kat sini.. rasa nak g lagi..huhu

Candle Light Dinner di Bistro Cascata - Cyberview Resort & Spa

Candle Light Dinner di Bistro Cascata
RM300 per couple

Satu2nya yg korg book utk candle light dinner kat sini.. Bistro Cascata..
Operation Start from 11.00 pagi smpi 10 mlm je k..Ahad tutup.
Senang je aku call Bistro ni hari Jumaat.. n ckp nk book Candle Light Dinner.
Menu xboleh nak pilih diorg da tetapkan..so diorg pun g tau la aku ape menu nya n aku pun setuju.. 
Diorg akan emel menu n price n payment detail utk booking tu..
Disebabkan aku mmg stay kat situ aku xperlu bayar deposit..hehehhe

ptg tu sblm cekin bilik aku singgah jup Bistro ni..nak tgk kat mana diorg letak meja kitorg..
hehehe..ok aku ske..dkat sini xbyk table n menghadap swimming pool..diorg ckp nk kat lua ke?
Laki aku ckp xya.. bagus gak kat dlm ada aircond n xde la org nak lalu2 sbb klu kat lua tu meja dia seblah swimming pool.. harusla ada org jenjalan mlm n duduk kat kerusi yg ada dkt swimming pool tu..xsyok la kan..bek dok dalam..





Haa.. ni menu pertama.. 
Pan Fried Duck Foie Gras with Celery Chut and Berries Prune Sauce
Harga?? x sure..huhu.. tp daging dia saaaangatt lembut..kitorg suke

Second Menu :
Quail Consomme soup with Mushromm

Ni pulak main course utk ladies..
Cod Fish Medallion with Roasted Fava Bean Puree,
Spinach Garlic Aioli and Capers Lemon Butter Sauce
Ikan ni best sgt.. sos dia sedap.. yg calor hijau tu rasa dia unik n sedap..sbb i mmg ske garlic.. 
tp husben i xske spinach garlic tu..hahaha..kenyang sgt k..aku sampai xhabis bg laki aku mkn..


Ni pulak main course utk en hubby..
Veal Escalope Gratin with Cheese, Roasted Aborigine Mousse,
Cantaloupe Salsa and Pesto De Mare Dressing

Kalau uolz perasan dkat menu kitorg tu ada Passion Mango Sorbet..xde ok..
diganti dgn kek ni utk kami..

Mintak adik pelayan tolong ambik pic..ramah sungguh dia..akk abg nak tambah ape2 lagi? ok ke makan?
service mmg terbaik..


Bilik Executive Deluxe Chalet - Cyberview Resort & Spa.. Part 3

Executive Deluxe Chalet - Cyberview Resort & Spa

Ok..Pas habis wat treatment kat Spa kitorg g mkn kat DPulze Cyberjaya shopping complex..
X best la shopping complex ni..

Punya la pusing2 nak makan ape..last2 kitorg makan kat Seoul Garden..
X enjoy mkn situ..bek aku mkn kat hotel je.. mahal pastu hmm...
Mungkin aku xske makanan diorg.. xpe..mlm nnt mkn makanan Italy.. hope best..
xsabar utk Candle Light Dinner

PAs lunch kitorg balik hotel..
Bilik xready g..da pukul 3 hokey.. sbb Chinese New Year ni ramai org kat situ n lmbt plak diorg cekout 
Ohh ye,1 hour late kna cas RM 80 ye check out

Aha.. bilik ni besar n luas.. ada balkoni lg n mini bar... honeymoon sgt sesuai ambk bilik type ni k..
harga pun berpatutan bg aku..

oo..bath tub dia tecik la..msk 2 org sempit..huhu





biasa la panduan hotel n menu2 makanan klu korg nk mkn kat bilik..

aha..laki aku ngn kek aniberseri kitorg.. :)


Spa Sembunyi @ Cyberview Resort & Spa.. Anniversary part 2

Spa Sembunyi di Cyberview Resort & Spa

Ok meh sambung..

Kebetulan terkena ms tu Chinese New Year.. Nak check in awal pun xdpt k..
Nasib baik la i mmg ambk pakej spa for 2 hours n 30 min di Sembunyi Spa..
My husben just enjoy free facilities dlm tu sbb kitorg ambk pakej bilik + complimentary for spa..

Ape yg free dlm tu klu ambk pakej bilik + complimentary Spa ni?
-Jakuzi
-Sauna
-Gym
-Swimming pool

Sampai je Spa Sembunyi.. kitorg disambut dgn senyuman.. pastu kitorg diberi Tuala Basah n Air Ginger yg sejuk..sedap.. xpedas sgt..tp sampai tekak sejukkk je..

Ni aku kna isi form.. nak tau detail ada ape2 sakit ke x..n nyatakan massage korg nnt nak yg light ke..deep ke..aku pilih yg medium..HAHAHA..



Haa...ni la Spa Sembunyi tu..

Dara Pethak Treatment at Spa Sembunyi..
Harga RM350 + 21 for tax


K..pas isi form ladies kat reception td bawak aku g locker..tukar baju..
Dlm locker tu diorg sediakan :

Tuala
Panties pakai buang 2
kimono
kain pario untk berkemban
slipper

Oh ye..laki n pempuan diorg x campur k... kat locker laki diorg bg :

Tuala
boxer
kimono
slipper


Aha..aku snap pic dulu sblm dia massage badan aku..
Aku ingat nama aweq indon yg massage aku tu Putu..from Bali katanya.. kat dahi dia letak beras 3 ketul..


Si Putu ni sedap massage badan aku..dia guna oil apetah..wangi..bau bunga mawar minyak tu..
pas massage dlm sejam dia scrub badan aku..scrub dia color putih n wangi gak..
kna la tunggu dlm beberapa minit bg scrub tu meresap dklm badan aku..pastu Putu ni gosok2 lg badan aku..pastu ambik plak tuala basah gosok2 lagi..syok..macam tuan puteri i rasa..hhehehe

Lepas massage + scub badan aku ni la tempat utk aku mandi..seblah tilam massage tu je.. dlm 1 bilik..


Ha ni bilik Jakuzi..time ni xde org..aku nk berendam lam ni tp laki aku ckp... "syg..b da lapar..bila treatment syg nak hbs..b da jakuzi 45 minit da ni.." Adui..aku rendam kaki jela dlm ni..syok..


Sebelum g tukar baju n kua lunch..aku ambk pic bilik sauna ni..oo mmg panas..

Thursday, February 26, 2015

Anniversary di Cyberview Resort & Spa - Cyberjaya.. Part 1

Hi Uolz..

Bercuti di Cyberview Lodge Resort & Spa Cyberjaya

Tetibe nk wat citer pasal bercuti ni sbb x byk plak org berkongsi citer pasal hotel yg diorg duduk dlm blog.. I pun baca review blogger sape x ingat pasal hotel ni..latest 2014 bp org je yg i jumpa..tahun 2015 ni meh aku plak kongsi citer..kot2 la uolz nak plan p bercuti kan..

Anniberseri kitorg jatuh pada 22 Feb 2015.. tp on that day xde Candle Light Dinner kat Bistro Cascata (one of the restaurant yg ada di situ n one n only yg provide Candle Light Dinner ni..) so kitorg terpaksa tukar tarikh utk check in hotel from 22-23 Feb kepada 21-22 Feb..

Ok jom tgk apa yg bes kat sini..

Masa ni harga bilik kitorg cek RM470 x masuk tax.. tp bila esoknya kitorg nk book jd RM390 and tambah tax jd RM420 camtu..syok!!!! BILIK EXECUTIVE DELUXE kitorg pilih..


Total Spend for our anniversary :
Bilik RM420
Spa Treatment for me only.. "Dara Pethak" RM371
Candle Light Dinner di Bistro Cascata RM260 (asal RM300 tp dpt disount 20% sbb Chinese New Year)
Total : RM 1051

Kitorg datang awal pukul 1030 camtu sbb ada treatment SPA pukul 11.. cik isteri je..husben x.. oo ye pakej bilik kitorang complimentari spa..so boleh enjoy jakuzi, swimming, gym, sauna kat Spa Sembunyi tu.. hehehe..






Haa.. ni lobi diorg..cantik kan? Pic pun aku cilok kat pages diorg.. http://cyberviewresort.com/ lupa nk ambk.. hahaa

Tuesday, January 27, 2015

Dugaan ms berbisnes

Hi uolz..

Lama xde update pasal me.. asyik sari je.. nama blog sari and me..

Bisnes mmg syok..tp dugaan..huuuu..
supplier tipu la..customer sometimes xpuas hati..
kpd customer yg bagi feedback baik atau tak..i terima.. utk future itu penting..

Admin sari ni ada lbh dr 5 org.. tp i adalah main admin..
Sari anda semua sumtime kami pos from Johor, Terengganu, n KL..
tgh berfikir ni utk wat 1 number yg uolz boleh wassap..

hmmm...


Sunday, November 23, 2014

Hi uolz..

Byk stok baru admin update di fb pages boleh tgk kat banner kecik fb admin tu.. xsempat nk update di blog..
Maaf ye semua...

ni admin nk bg tau semuaaaaaa..

The discount is come back..ramai tanya bila price RM72.25 tu nk ada lg kan.. dah ada blk ye.. until 31 Dis 2014.. refer album https://www.facebook.com/media/set/?set=a.739813222770705.1073741893.128352293916804&type=1