My Cute Friend (Kengkawan)

Thursday, June 25, 2015

Shaklee Murah Sempena NAk RAya!!!!

Hi uolz.. sesiapa yg beli ape2 produk Shaklee dari sy smpi akhir Julai nnt..anda cuma bayar harga ahli n upah sy RM2 je.. xpayah bayar harga retail price..murah..nak?? jom sms atau wasap 013-7740772


Monday, June 1, 2015

Susu untuk sihat dan cantik :)

Hi uolz... i nak share satu produk susu yg istimewa n dan tentu banyak khasiat utk seisi keluarga.
(PM @ wasap for order k 013-7740772)

Kelebihan beli susu ni???? ala..semua susu kambing sama je..yeke?? :

1. Anda akan diberi point stp kali beli dan point boleh ditukar dgn wang utk penjimatan bg belian seterusnya..(susu kambing lain ada wat camni x?..heheh)
2. Tak hamis kerana tidak membekukan dahulu susu kambing sebelum di proses menjadi serbuk
3. Rasa nya yg lazat disukai oleh kanak2 terutama choclate dan stobery.
4. Boleh mengelakkan masalah kuning pada bayi jika diambil oleh ibu hamil pada usia 8 bulan.
5. Otak dan minda cerdas
6. Susu terbaik selepas susu ibu tau!!
dan... dah tentu lebih baik dari susu lembu..

TGK NI UOLZZZ
#susu kambing tak hanyir

tadaaa.. inilah dia susu kambing tak hanyir keluaran bumiputra..


INI KAMI PUNYA IG UTK PRODUK SUSU N SHAKLEE TAU UOLZZ






Sekarang ni free postage untuk semua perisa...


INI KAMI PUNYA IG UTK PRODUK SUSU N SHAKLEE TAU UOLZZ
(PM @ wasap for order k 013-7740772)


Sunday, April 5, 2015

Applique Diamond baru :)

Ada sesape suka applique diamond ni?? Sy nak try jual sebab dpt murah dr supplier.. Jahit pada tudung anda sendiri..Lebih jimat. xpayar keluar bajet sampai 300 utk tudung yg glam utk dinner, tunang..n wedding :D

PLEASE EMAIL to kainsari@gmail.com for order
or email in my fb pages :D

or SMS 019-2155772 (no call please..)

Ada 2 jenis. Ada gam n ada yg xde gam..tp price sama..
Skrg i ambk yg ada gam je..

Untuk borong min is 6... boleh dpt serendah RM25 utk saiz kecik -RM30 utk yg pnjg 6-7 inchi satu applique..tp masalah nye xbleh pilih design.. yg pasti ada 3 design berlainan 2 keping.

Kod : Applique 1
panjang 5 inchi
RM35 termasuk postage.
Beli 2 RM60

Kod : Applique 2
Panjang 6-7 inchi
RM45 termasuk postage
Beli 2 RM 75

Atas (6-7 inch) bawah (5 inchi)

Atas (6-7 inch) bawah (5 inchi)


New Ready Stock Sari April 2015

New Ready Stock Sari April 2015

Maaf yer..boleh refer dulu di fb..later i upload k.

Chiffon saree :
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.810350589050301.1073741919.128352293916804&type=3

Silk saree

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.810346455717381.1073741917.128352293916804&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.810349069050453.1073741918.128352293916804&type=3


Monday, March 30, 2015

Kinohimitsu vs Aurawhite vs K-Colly

Kinohimitsu vs Aurawhite vs K-Colly

Aha.. sejak 2 menjak da masuk 3 series ni..suppliment tu amatla penting utk i.. 
dgn kerja jauhnyaa..letih kaki dok tekan brek n minyak ms drive..
For me..semua collagen adalah sama baik kesannya..cuma cpt atau lmbt n bergantung kpd individu..
lain org lain kesannya ye..



Ok uolz..ni hasil eksperimen kat atas diri i.. i mkn kinohimitsu da lama.. sblm i kawen lg.. i sgt susah utk percaya dgn produk tempatan..but utk yg ada quality.. why not i try..lgpun xde la rasa was-was n rasa la selamat jugak..


Kinohimitsu Collagen Diamond
Kinohimitsu Pro-White
Kinohimitsu Beauty Drink Collagen
Aurawhite Collagen Plus
Aurawhite
Bubly
K-Colly
Umur yg sesuai
35 ke atas
18 ke atas
18 ke atas
25 ke atas
17-25 thn
17 ke atas
Kulit lebih cerah
3 star
3 star
3 star
3 star
2 star
3 star
Kulit lebih lembab
 4 star
3 star
4 star
3 star
2 star
3 star
Kurang rasa penat
4 star

2 star
3 star
3 star
2 star
2 star
Kulit x kusam
3 star
4 star
3 star
3 star
2 star
3 star
Rambut x gugur, bibir lembab, kuku cantik
3 star
3 star
3 star
3 star
2 star
3 star
Jerawat kecut / hilang
3 star
3 star
4 star
4 star
2 star
3 star
Kulit lebih anjal dan tegang
4 star
3 star
3 star
3 star
2 star
3 star
Kesan awal pd kulit (brightening) dpt di lihat seawal
2 hari
2 hari
2 hari
4 hari
7 hari
3 hari
Rasa
Manis Buah2
Manis Berry
Manis Buah2
Masam manis Berry lemon
Manis Strawbery
Manis Berry
Quality
GMP, HACCP, SGS, USA FDA, HALAL,

GMP, HACCP, SGS, USA FDA, HALAL,

GMP, HACCP, SGS, USA FDA, HALAL,

ASIA PASIFIC SUPER HEALTH BRAND, GMP, HACCP, HALAL
ASIA PASIFIC SUPER HEALTH BRAND, GMP, HACCP, HALAL
GMP, HACCP, NANO TECH, HALAL
Price per month
RM169
RM100 ++
RM298
RM150
RM80
RM169
My price
I x jual
I x jual
I x Jual
RM115 include postage + free gift mask + shaker + serum
RM70 include postage
RM115 include postage + free gift mask
Personal komen
Wpn xcukup umur I ambk gak sbb yg ni lg berkesan
Ni kena mkn bersama utk kesan lbh cpt
I mkn ni bila xcukup duit or nak jimat drpd bli kinohimitsu
Xsesuai dgn I sbb da xmuda sgt..x berkesan but adik I suka sgt
Ni pun I suka..tp lbh prefer aura white kot..

Sunday, March 22, 2015

Shaklee Murah dengan SariAndMe

Affordable price for Shaklee product

Cerita percutian xsempat nak sambung lg..nanti ye..ten q..

Shaklee product..as per below..Nak lebih murah lg boleh jd ahli.. wassap/msg me for order or nak jadi ahli k.. 
019-2155772 (NO CALL PLEASE)


Wednesday, March 18, 2015

Spa Village - Pangkor Laut Resort

Spa Village - Pangkor Laut Resort
Day 2

HUaa..pengalaman paling best kat SPA Village ni..hadoii..aku ske sgt.

Package SPA cik isteri + en suami = RM780 (xmasuk tax..kitorg add ms dlm pakej so free for tax payment)
kami ambik pakej ni awal2 masa nk book resort ni..book awal lg jimat.

Sbb kalau korg baru nak book masa kat sana nnt harga dicampur dgn tax n service charges.
oh ye lupa ms cek in dekat Marina tu dia bg voucher SPA RM50 sorg.. tp aku dah kira still mahal wpn da guna voucher ni..so nsb baik kitorg add pakej ni ms booking. hehe :)

Add pakej Spa ni..

Pastu dia akn mntk korg tarikh bila n utk berapa org..
Masa awal2 tiba kat lobi Pangkor Laut ni Edy si manager SPA ni yg explain detail kat kitorg tentang ape pakej yg kitorg boleh pilih utk price tu..
i siap ckp kat si Edy ni "make sure only men will treat my husben k" si Edy ni gelak n say.."sure mem"
hahaha.. dia ni from Bali..peramah...

Pakej pilihan cik isteri : 
Malay Treatment
RAWATAN IKAL-IKAL
(MALAY HAIR AND SCALP TREATMENT)

This therapeutic traditional Malay hair treatment has been known to be effective for hair loss, scalp irritations and migraine. A head and shoulder massage using specially brewed herbal oil begins the treatment, followed by an application of herbal paste of selected leaves such as hibiscus and betel leaves onto the scalp and hair leaving a fresh feeling of lightness.

Pakej pilihan En suami:
Chinese Treatment
JIN PAO SHOU JIAO
(HERBAL HAND AND FOOT SOAK)

Soaks keep the limbs smooth and flexible, improve circulation, reduce aches and pains and prevent arthritis. Among the herbs used are cinnamon twigs and angelica roots, which can promote circulation, remove excess dampness and 'wind' in the body.

Uolz boleh refer rates SPA kat sini :

Detail Spa kat sini :

Ada treatment Chinese, Malay, India, Western, Japan n ape g tah aku pun x hingat. best kn SPA ni? klu pegi Pangkor Laut ni sila pegi SPA dia..sbb SPA diorg ni menang byk sgt award..so sila cuba..umpama g Paris x tgk menara Eiffle tu..klu x g SPa dia ni..hahahha..ada blogger lain punya ayat ni..

Ok enjoy pic lobi SPA..cantik sgt..






Menunggu seketika sambil minum jus halia lemon n lap muka dgn tuala basah yg sejuk..

Bath House Experience - Spa Village

For me n my husben, enjoy bath kat kawasan msg2..laki n pempuan xsama..so lega la sket sbb dlm tu kna berkemban..hahaha..

Sebelum enjoy mandi tu..kitorg diberi urutan kaki..best..dont worry diorg ada saf laki n layan laki korg..hahaha

Memula diorg rendam kaki kita dlm mangkuk putih tu..pastu diorg urut n ketuk pki ada alat tu..sedap.. baik utk peredaran darah katanya..en husben dok blah kanan i dok blah kiri,..masa ni xberkemban g msg2..

Ok..kitorg kna bukak bj n berkemban..ni cilik persalinan perempuan..

Ni locker diorg..simpan sume bj n beg dlm ni..pastu diorg pinkan kunci tu kat kain kita yg berkemban tu..hahahah..diorg yg tolong ikatkn kain tu..dun worry..xterlucut..kahkah 

Malay Bath - Bath House Experience 1

Korg mandi la dlm ni around 10 minit camtu..syok sgt..kna lalui ke empat2 pasu tu sbb diorg letak bhn lain2 katanya..



Oh ye..sebelum mandi korg akan di minta untuk ambik satu duit syiling n campak lam telaga tu sambil wat wish..hahahaha..ngarut je..aku campak je syiling tu



Pas da mandi n berendam tu korang akan naik tangga.. n dekat situ ada 4 box dekat setiap penjuru n korg akan disuruh hidu bau wangian kat empat2 penjuru tu..bau lain2..sgt relax..xde pic coz i berkemban..hahaha


Japan Bath - Bath House Experience 2

Mandi duduk sambil gunakan dayung istimewa tu k..hehehe
 Japanese Pool / Rotenburu (kolam air panas) - Bath House Experience 3
Da siap mandi duduk td berendam dlm pool air panas ni for 15 minits..syok sgt..diorg bg air teh hijau..so korg bleh enjoy sambil minum



Shanghai Scrub  - Bath House Experience 4

K..korg baring kat situ then aweq Bali ni akan scrub badan korg..pastu bilas..mandi lagi di sini..hahahha

Ha..tgk tu aweq Bali tu prepare barang2 utk Shanghai Scrub ni..

Ok pas mandi dia soh pilih 1 kain batik n is complimentary from Spa village.. Yea!!! xya bli da cenderamata from SPA ni..sbb kain batik tu ada tulis da SPA Village..nak beli mahai k kat sini. Masa pilih tu aku harap la pilih kain yg sama ngn laki aku..huuu nsb baik sama..yahoo!! sehati sejiwa sgt kitorg kn..wakakaka


Ok ..da mandi tu..aweq Bali ni aku xingat nama dia..dia bawak aku g library SPA sementara nk tunggu therapist aku sampi..nampak da en hubby pun da siap..aku pki kimono n dia bg aku towel utk tutup kepala..dia tau aku bertudung..bagus kan servis diorg..kat library ni ramai quest..n ada Jamu SPA utk mkn2 kat sini..


Ha...seblah bench tu Jamu SPa dia..aku snap from library Spa ni..

My treatment bermula..
Rawatan Ikal-Ikal

Aku xnak pilih massage or mandi2 ni sbb dalam pakej ni 4 x kot mandi..haahah.setiap kali mandi aku sabun n shampo..mandi betul2..hahhaha. Lg pun aku nk release kn sket migrain aku..katanya bagus utk rawatan migrain n kuatkan akar rambut... hasilnya sgt2 memuaskan..seminggu rambut i kilat je..hahahah n wangi pun xhilang2..

Ok..ni adalah room tempat rawatan i dilakukan..cewah..
Dia buat ape ye?
- Urut kaki, lengan, bahu, kepala
-Letak minyak serapi + peppermint oil n urut kepala,
- Letak campuran daun bunga raya + apetah aku xhingat n urut lg
-Letak pelembab n urut lg kepala smpi bahu

Tempoh semua ni 80 minit..
Kepala aku rasa berangin n ringan k..sampai aku beli minyak serapi SPA ni..RM40 botol cenonit je..tp sbb da tertawan punya pasal..aku bli..




Ok pastu aku mandi lg..bersihkan rambut..dia ckp klu xtahan bau shampoo kepala..aku xnk..aku bilas je..cuma sabun badan sbb berminyak kan dia urut2 ni..

Sinilah aku mandi..hehe

Ha..tu minyak2 yg diorg gna utk rambut aku

Laki aku punya treatment..aku xtau nk citer wpn dia dah citer..pastu pic xde plak tu..dia malas nk bwk hp..laki kan...